Necesar bagaj nastere maternitatea Giulesti ( Panait Sarbu)

Vezi si articolul Despre sectia de neonatologie MAternitatea Giulesti

Vezi si articolul Nastere naturala la materintatea Giulesti 2016

Daca urmeaza sa nasteti la Maternitatea Giulesti ( Panait Sarbu) aveti aici o lista cu bagajul necesar la internare.
Intrucat eu cand eram insarcinata am cautat astfel de informatii si nu am gasit, am sa incerc sa fac o lista cat mai la obiect cu ceea ce iti trebuie in bagajul pentru spital.

Si as vrea sa incep cu o precizare foarte importanta : nu e un bagaj ci sunt 3 bagajele , doua pentru tine si unul pentru bebe. Si fac aceasta precizare pentru ca e bine sa le ai organizate separat, ca la internare, cand eventual esti si in travaliu, sa nu mai stai sa cotrobai prin geanta pentru a lua doar ce iti e permis in sala de nasteri ( asa cum mi s-a intamplat mie de altfel).

Asadar bagajul 1- pentru sala de nasteri ( ma refer la nastere naturala caci asta am experimentat eu):

- 1 pereche papuci
- o camasa de noapte ( rochita + halat)
- 1 pereche de chiloti
- apa plata ( 2 -3 sticle de 0,5 ca sunt mai practice )
- telefonul mobil dat pe silentios ( pt ca teoretic nu ai voie cu el)
- kitul de celule stem ( daca este cazul). Daca nu ati mai avut timp sa achizitionati un kit de celule stem si va doreati e bine de stiu ca puteti achizitiona unul direct din sala de nasteri :). Despre celulele stem mi-am propus sa discut intr-un post separat.
- si e urat ce spun acum dar asta e sistemul - banuti pentru moasa, infirmiera si eventual pentru anestezia eapidurala daca optati pentru ea. Moasei si infirmierei le dati in functie de "calitatea serviciilor prestate". Iar epidurala este cam 350 ron cu tot cu atentia catre doctorul anestezist, un doctor foarte important de altfel. ( cotatie din vara 2012 :D)

Bagajul 2 - un bagaj pe care vi-l aduce partenerul/insotitorul dupa ce ajungeti din sala de nasteri in salon

- 1 pachet mare de vata
- 1 pachet absorbante
- fasa sterila - de preferat nu la sul ci din aceea taiata in bucati de 20-30 cm, ambalate individual
- 4, 5 perechi de chiloti ( sfatul meu este sa nu optati pentru cei de unica folosinta pentru ca nu sunt prea practici )
- 2 camasi de noapte sau alte haine de schimb - rochite comode sau bluza cu pantalon din care sa va fie usor sa alaptati ( daca este vara si foarte cald chiar 3 camasi de noapte )
- apa plata - cat de multa mai ales daca ati facut epidurala . O sa va deshidratati foarte tare dupa o nastere naturala.
-hartie igienica
- servetele intime si servetele umede ( o sa tot aveti nevoie mai ales cand mergeti la baie. )
- sapun / gel de dus
- cana, lingura, furculita (Vezi aici Ce e bine sa mananci dupa o nastere naturala si de ce ? )
- haine pentru externarea lui Bebe ( vi le poate aduce partenerul sau altcineva ulterior)
- pasta de dinti si periuta
- antiperspirant

Aici este posibil sa va mai trebuiasca :
- mamelon de silicon marimea S - acesta in cazul in care mamelonul dumneavoastra este aplatizat sau alambicat si bebelusul nu poate sa-l apuce pentru a suge.
- o sticluta de betadina - in cazul in care doriti sa va faceti toaleta intima si singure, la baie, si sa va schimbati fasa. Nu strica, oricum veti avea nevoie de ea si acasa pentru toaleta intima.
- crema pentru mamelon - pentru evitarea aparitiei ragadelor ( rani provocate de suptul bebelusului) - eu nu stiu decat de Garmastan
- marunti pentru atentii asistente si infirmiere

Bagajul 3 - bagajul lui Bebe pe care il predati la salonul de nou nascuti
- aproximativ 20 de pampersi ( se calculeaza cate 1 la 3 ore)
- servetele umede 1 pachet
- baneocin pudra - 1 cutie
- un ulei de corp pentru bebelusi

Mie mi-a monitorizat sarcina doamna doctor Roxana Rosca ( pe care am cunoscut-o la policlinica privata Rosana din Dr Taberei) si tot cu ea am si nascut. O sa scriu parerea mea despre ea pentru ca eu am cautat informatii pe internet despre ea la inceputul sarcinii si nu am gasit asa ca poate parerea mea ajuta pe cineva.

Nu pot sa zic decat ca am avut o "colaborare" foarte buna cu ea. Dupa parerea mea este un bun profesionist si am apreciat la ea relaxarea si deschiderea. Nu te cheama la ea toata ziua daca nu exista complicatii si iti da numarul de telefon la care chiar raspunde in cazul in care ai vreo problema si vrei sa vorbesti cu ea. Nu cere nimic si nici nu primeste atentii ( mare lucru). Tot la ea a mers si o buna prietena de-a mea care spre deosebire de mine, care am avut o sarcina usoara, fara probleme, a avut ceva dificultati cu sarcina iar doctora s-a dovedit foarte competenta si in cazul ei . Asadar eu, si cred ca si prietena mea, o recomand cu drag pe doamna doctor.

De la Giulesti mai am informatii despre inca 2 doctori :

Doctorul Ion Ionut - despre care am auzit numai cuvinte de lauda
Doctorul Dinu Albu - un doctor foarte competent, era sef de sectie cand am nascut eu , are si un cabinet particular, unde se face ecografia 3D la 25 de saptamani. Dar am inteles ca o sarcina monitorizata de el si o nastere la el sunt ceva mai expensive. Oricum la sarcini cu complicatii majore cred ca isi merita banii inzecit.

Intrucat am multe prietene si rude mamici am sa incerc sa obtin si de la ele detalii despre spitalele unde au nascut si doctorii cu care au colaborat pentru a pune la dispozitia viitoarelor mamici cat mai multe informatii de acest gen, care zic eu sunt foarte importante.Vezi si articolul Avantaje si dezavantaje nastere Maternitatea Giulesti.

Vezi si detalii despre nasterea prin cezariana la Maternitatea Giulesti.



PS: in poza aveti cel mai emotionant si mai frumos moment din viata unei femei . Credeti-ma pe cuvant!

Comentarii

Daniela Munteanu a spus…
Vreau sa adaug si eu un mic amananunt legat de chilotii de unica folosita din punctul de vedere al unei operatii de cezariana. Eu i-am folosit si au fost foarte buni, dupa cezariana e bine sa folosesti ceva mai largi, iar cei de unica folosita au fost foarte practici.
alina a spus…
Multumesc mult Dana pentru mentiune. Intr-adevar eu nu-i recomand tocmai pentru ca sunt destul de largi iar dupa o nastere naturala ai nevoie de niste chiloti care sa fie ficsi ca sa iti poti pune absorbantul si fesele sterile, si sa si stea.
Anonim a spus…
Buna urmeaza sa nasc la Giulesti cu dna dr Rosca si as dori sa stiu mai multe detalii despre dansa,daca se poate.Am vazut ca ai scris in post ca vei povesti mai multe insa nu gasesc comentariul daca exista.
Multumesc pt detaliile foarte utile,sanatate multa.
alina a spus…
Scuze ca raspund asa tarziu, sper ca nu ai nascut deja :-P . O sa-ti raspund aici in comentariu ca nu cred ca are rost sa fac un post pe acest subiect. Atat eu care am nascut natural cat si prietena mea care a nascut prin cezariana am fost foarte multumite de felul in care a decurs nasterea. Doamna Doctor Rosca se vede ca-si cunoaste meseria foarte bine si e foarte stapana pe ea. In plus, atat epiziotomia mea cat si operatia prietenei mele s-au vindecat in timp record. La mine se si mirau asistentele de cat de bine arata si ma intrebau cu cine am nascut. Si dupa ce le ziceam spuneau " A da sigur, Doamna Rosca, cine altcineva". Si nu m-intrebat o asistenta ci vro 4. Daca mai alte intrebari punctuale le astept cu drag.
Anonim a spus…
Buna Alina,

Urmeaza sa nasc la Giulesti in septembrie si desi am tot cautat informatii referitoare la "atentiile" pentru personalul medical, nu am gasit. Asa ca imi permit sa te intreb pe tine, daca nu e confidential, cat ai dat la moasa, infirmiere, asistente in sala de nasteri? Banutii i-ai dat inainte sau dupa nastere?
Multumesc mult.
Maria
alina a spus…
Buna Maria,

In primul rand vreau sa-ti urez nastere usoara, ca nu mai e chiar mult. Ca sa fiu sincera am incercat sa ma feresc de astfel de detalii pentru ca "atentia" in spitale este o practica pe care nu vreau sa o incurajez. Si de asmenea e posibil sa fie jignitor la adresa unora din bransa. Totusi iti inteleg preocuparea pentru acest aspect. Oricum raspunsul meu mele nu stiu daca e ok sa-l iei ca etalon, caci eu sunt o "emotiva" la acest capitol. Si acum sa-ti raspund si la intrebare. Eu nu am dat nimic inainte, am dat totul dupa. Am dat destul de putin in comparatie cu "scorurile" pe care le-am mai auzit. La moasa nu mai stiu exact, dar parca i-am dat 50 de lei. Infirmierei care m-a ajutat in sala de nastere i-am dat 20 de lei. Avand in vedere ca eu am nascut super repede, in 2 ore, nu am considerat ca le-am solicitat foarte mult,asa ca le-am dat pe masura solicitarii bani :)). Si apoi la asistentele care m-au vazut la pansat le-am mai dat intre 5 si 10 lei, in functie de "calitatea serviciilor", adica de cat de dragute erau. maxim 100 de lei sa zic ca am mai cheltuit cu aceste atentii. Apoi bineinteles mai este cadoul catre doctor, pe care eu recunosc ca l-am dat cu drag si nu din obligatie, pentru ca am considerat ca merita. Eu am dat la o nastere naturala rapida 200 de euro, intr-un buchet frumos de flori. Doctora mea era femeie :). Neonatologului, la externare la fel i-am dus un buchet de flori cu un plic cu 100 de lei. Si tot la neonatologie am mai dat un buchet de flori unei asistente de care mi-a placut, + 50 de lei in plic. La Giulesti, ca in alta parte nu stiu, mai sunt "taxele" pe care le mai plateste sotul "departamentului security", ca sa poata veni sa te vada in afara orelor de vizita. Sper sa te ajute informatiile mele si sa ai o exeprienta frumoasa a nasteriite facand abstractie de tot ce te nemultueste in sistem.

Numai bine,

Alina
Anonim a spus…
Alina,

Imi multumesc mult de tot ca ti-ai rupt din timpul tau pentru a-mi raspunde, apreciez din suflet gestul! Da, stiu subiectul este sensibil, tocmai din cauza asta mult timp m-am gandit daca nu se merita mai mult nasterea la privat, unde nu e necesar sa introduci cu discretie ( sau nu) bani prin buzunare, mai ales ca nu sunt obisnuita sa fac asta; probabil ca insa peste tot, stat sau privat, mamicile sunt vazute ca portofele ambulante, la particular platesti la final o nota de plata de te usuca.... pana la urma omul sfinteste locul, o parte mare a personalului de la stat lucreaza la privat, cine e om e om oriunde, imi place sa cred...daca se poarta frumos cu tine, le dai cu mai multa naturalete si drag aia 5, 10 lei...
Inca o data iti multumesc mult!

Maria
Madelaine a spus…
In sfarsit, un articol util, pe care il caut demult. Si eu voi naste in octombrie la Giulesti, si parca e invaluita in ceata aceasta maternitate, nimic nu am gasit despre ea.
Voiam sa te intreb mai multe despre bagajul lui bebe. Am citit ce ai scris tu si am mai gasit si pe diverse forumuri ca nu ai nevoie de hainute acolo pentru el, numai hainutele cu care il scoti din spital, voiam sa ma asigur ca sunt bine informata,pentru ca celelalte maternitati pretind si schimburi de haine pentru el...ce poti sa imi spui despre asta mai pe larg?
alina a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
alina a spus…
Draga Madelaine, nu pot sa-ti spun despre acest subiect decat ca esti bine informata. La Maternitatea Giulesti copii inca sunt tinuti infasati, si deci nu ai nevoie de nicio hainuta pt bebe cat timp e in spital, nici macar de scutece de infasat pentru ca ele sunt asigurate de spital.

Iti multumesc pentru apreciere si daca iti mai pot fi de ajutor cu ceva astept intrebarile tale.

Numai bine,
Madelaine a spus…
Mai revin cu o intrebare, chiar daca este un subiect mai delicat...cum se procedeaza cu igiena pt lohii? Eventual cu ghid de utilizare... Am gasit o multime de pareri in contradictoriu, unele cu vata infasurata in tifon, altele cu tampoane normale, altele cu tampoane mai mari de incontinenta urinara etc. Sunt in ceata, vreau sa fac bagajul si nu stiu ce sa aleg sau cum se folosesc...

Postări populare