Nastere prin cezariana Maternitatea Giulesti ( Panait Sirbu) - necesar bagaj

Dragelor,

Am o buna prietena care a nascut la Giulesti, tot anul trecut, tot cu doctora ROxana Rosca, dar a nascut prin cezariana. Prietena mea a fost atat de draguta incat mi-a facut o descriere a bagajului necesar pentru nasterea prin cezariana ca sa-l pot impartasi cu voi. Asadar, aveti mai jos cele impartasite de ea.

"1. Pt ATI ( nota mea : terapie intensiva) :
nu ai voie decat cu poseta, practic fara bagaj, eu am avut
- apa( f important de avut apa si eventual si un pai ca e mai simplu de baut dupa operatie),
- bani :) si
-telefoane care oricum la ATI stau inchise si inchuiata intr-un dulapior; fam si prietenii te suna pe un fix pe care ti-l aduce o asistenta
-plus alte chestii pe care eu le car mereu in geanta ( servetele, elastic de part etc)
+ kit-ul pt celule stem
2 bagajul pe care ti-l aduce sotul dupa ce te muta in salon :
-camasi de noapte ( eu am vut 3 dar oricum iti dau si ei de acolo cate vrei curate si la orice ora deci nu e obligatoriu),
- papuci,
-chiloti ( am avut multe perechi vreo 6 - 7 si le-am folosit pe toate !!!),
- vata 2 pachete mari ( dar nu am folosit tot),
- fese sterile bucati lungi ( vreo 5 pachete ),
-absorbanate un pachet,
-sapun, pasta de dinti, periuta, deodorant, hartie igienica,
-telefoane ( acum ai voie :) ) incarcator tel,
-ceva mancarica dar nu ai voie la inceput decat iaurt si supa clara de legume eventual si ceai.

Eu recomand in plus fata de obligatoriu o crema pentru mameloane ca nu se stie niciodata, o pompa pt muls ca sa ajute productia de lapte pt ca pompa de la spital e mereu ocupata bebe e mereu satul si nu suge asa ca majoritatea femeilor mai ales dupa ceraziana au probleme ca vine lapticul mai greu, dar pompa ajuta. Servetele umede antibacteriene si o lotiune de dezinfectat mainile ( chiar daca te speli pe maini de fiecare data cand te duci la bebe totusi in spital se gasesc cele mai mari nenorociri).

Si bagajul lui bebe : scutece ( vreo 20de bucati, oricum ce aduc parintii pe bebe se pune intr-o punguta sub pututul bebelusului si cand te duci la alaptat vezi daca s-au terminat si mai e nevoie sa aduci, si in plus asistenetele nu lasa copiii neschimbati daca nu mai au scutece iau de la alti bebei dar e bine sa te asiguri ca are mereu acolo in punguta cateva), baneocin pudra pt buricul lui bebe, crema sau ulei pt fundulet, servetele umede pt bebei.

Iar la iesirea din spital hainute pt bebe si pt mami.

In plus cine are fetita ii recomanda sa se duca cu cercelusii inainte sa iasa din spital sa-i puna asistentele ii duci inainte sa te externezi si ele ii tin putin in spirt ets si te invata si cum sa faci toaleta ureghiuselor dupa , dar atentie ca e taxa de 50 de lei pt acest serviciu. "


Multumim mult Rodica :) .

Comentarii

Anonim a spus…
multumesc mult pentru sfaturi si informatii
Anonim a spus…
mi-au fost de ajutor informatiile, am stiut cat de cat la ce sa ma astept. nu am folosit fesele. am folosit cu brio pompa mea pt ca la cea a spitalului era ocupata,nu am putut sa folosesc si laptele extras deorece nu am avut si stelizator pt ea, dar am folosit-o si pe cea a spitalului de cateva ori prin bunavointa asistentelor.
la reanimare sa aveti mai mult de trei sticle mici de apa si obligatoriu pai.
este poisibil sa se stea la rezerva costul 100 lei pe noapte

Postări populare