Avantaje si dezavantaje nastere Maternitatea Giulesti ( Panait Sarbu)


Vezi aici si articolul Despre sectia neonatologie maternitatea Giulesti

Intrucat am vazut ca postul despre bagajul necesar la nastere in Maternitatea Giulesti v-a fost de ajutor m-am gandit sa va mai impartasesc si alte detalii pe care eu le consider importante. Adica eu as fi vrut sa le fi stiut dinainte.

Asadar ce trebuie sa stiti neapara este ca la maternitatea Giulesti copiii sunt tinuti separat de mame. Iar daca tu nu te duci sa-ti vezi si sa-ti alaptezi copilul ai sanse sa-l vezi abia cand pleci acasa. Naspa!!!

Dar poate sa fie si un avantaj. Ganditi-va ca in cazul in care nu va simtiti bine sau sunteti obosita dupa un travaliu prea lung si dureros, veti avea nevoie de odihna ca sa va puneti pe picioare pentru primele zile petrecute cu micutul acasa. Iar stand in acelasi salon cu copilul este posibil sa nu reusiti sa va odihniti. Mai ales daca sunteti intr-un salon obisnuit si nu intr-o rezerva. Caci acolo nu o sa va oboseasca doar propriul copil ci si copilasii colegelor din salon, care pot plange foarte insistent chiar dupa ce voi abia v-ati linistit micutul. Si nu prea poti face multe in cazul acesta.

Alt lucru important de stiut este faptul ca programul de vizita/alaptat al copiilor este unul stabilit de spital. Nu te cheama nimeni sa alaptezi copilul atunci cand acesta cere ( evident plange ) ci te duci la alaptat doar atunci cand este in program. Adica la fiecare 3 ore incepand cu ora 6 dimineta. Si sesiunea de alaptat dureaza 30 de minute fix.

Acest aspect este clar un dezavantaj. Caci copilului nu ii este foame dupa programul lor. Iar daca incepe sa planga asistentele nu-l vor lasa sa urle ci il vor hrani cu lapte praf. Iar tu cand te duci la alaptat este posibil sa nu ai decat satisfactia de a-ti privi odorul cum doarme dus, evident satul. Si n-ar fi chiar asa o drama dar de aici pot aparea mari probleme cu alaptatul pe care eu le-am si avut de fapt, dar despre care voi scrie un post special.

Sa va povestesc cam cum s-au petrecut lucrurile la mine, la nastere naturala. Am nascut la 13:30 . La ora 16 am ajuns in salon si desi imi doream enorm sa merg sa-mi vad copilul, intrucat eram foarte slabita si ma simteam rau, am fost sa-mi vad copilul abia a doua zi la 6 dimineata. Mi-a fost greu sa astept atat dar pe picioarele mele nu as fi putut sa ajung pana la sala de nou nascuti si desi o asistenta mi-a zis ca o sa ma duca o infirmiera cu caruciorul acest lucru nu s-a intamplat.

Asa ca orice alegere ati face incercati sa fiti in cunostinta de cauza, pentru ca la fata locului nu se mai pot schimba prea multe.

Va doresc o experienta minunata a nasterii, fara complicatii, probleme sau traume fizice sau psihice.

Vezi si post-ul despre Ce e bine sa mananci dupa o nastere naturala si de ce ?

Comentarii

Anonim a spus…
foarte utile informatiile ! multumesc ! urmeaza sa nasc natural la Giulesti intr-o luna si as dori sa ne spui mai multe detalii: daca bebe are nevoie de primele hainute de acasa sau daca primeste unele sterile de acolo, daca tatal lui bebe poate sa-l vada in primele ore dupa nastere, daca asistentele mai vin sa te intrebe de sanatate si daca asistentele de la camera bebeilor te invata cum sa-l pui corect la san...cum e cu epiziotomia...
alina a spus…
Buna ,

Multumesc de apreciere si promit sa postez raspunsurile la toate intrebarile tale cat de curand, maxim o saptamana. Numai bine si o nastere usoara.

Postări populare